onsdag 9 december 2015

Godisbräck


På lördag ska vi ha 1-årskalas här hemma.
Jag tycker det är jätteviktigt att Lalo får ha en födelsedag som inte går i julens tecken utan fri från allt vad tomtar och lussebullar heter och få bara en födelsedag med allt det rolig det inneär.
Såklart är det lite speciellt eftersom det är hennes första födelsedag vi firar i år. Egentligen fyller hon ju inte förens den 21:a, men det är lite svårt att få alla att komma hit tre dagar innan jul och fira eftersom vi inte bor där våra respektive släkter bor.

Hur som så har vi börjat fxa tills på lördag och vad är ett Lalokalas (Lalo är ju godis på skånska) utan rejält med godis? Hon kommer ju inte äta av det, men vi andra kan =P
Så då tänkte jag att jag skulle göra godisarnas godis och det blev det här Godisbräcket.
Superenkelt, fint och gött.
...fråga mig INTE varför bilden envisas med att "stå"...


Du behöver:
Gelehallon (eller valfritt gelegodis du gillar)
Choklad - jag valde ljus eftersom det kanske mest är för barnen.
chokladlinser
Roligt strössel

Sen kan man ha i allt godis man gillar egentligen; hackad snickers, jordnötter, sockerbitar, lakrits etc.

Temperera chokladen, slå ut den på bakpapper på en plåt, släng på godiset, in i kylen, låt stelna till och bryt sedan i bitar. Tempereringen gör att chokladen inte blir stenhård, men det kan man ju göra som man vill med för den blir ju tunn.




Tror det blir en hit, ,det är i alla fall sjukt fint !

/Jessica

2 kommentarer:

  1. oh vad gott det ser ut. Hoppas ni får ett toppen kalas :)

    SvaraRadera
  2. Ser riktigt smarrigt ut. Lite avis blir man ju att man inte kan få smaka en bit. Grattis på 1-års dagen Lalo.

    SvaraRadera